Consilierul Silviei Radu, Mihai Bagas, a publicat extrasuri potrivit cărora în anii precedenți municipalitatea a cheltuit mai mulți bani pe flori, decât anul acesta. Documentele au fost publicate după criticile apărute în spațiul public vizavi de suma de 1,8 milioane de lei - considerată de unii prea mare pentru aranjamente florale. 

În anul 2015 Primăria a alocat Î.M „Spații Verzi” peste 1,9 milioane de lei pentru „florării” și 796 de mii de lei pentru trandafiri. De asemenea, din bugetul local au fost alocate peste 10 milioane de lei pentru plantarea sau instalarea gazonului.

În anul 2016, conform datelor prezentate de Bagas, Primăria a cheltuit peste două milioane de lei pentru „florării” și pentru trandafiri aproape un milion de lei. Pentru plantarea sau procurarea gazonului au fost alocate alte 11 milioane de lei.

Silvia Radu a cerut arnajarea unui covor din flori în Scuarul Catedralei. Valoarea totoală a plantelor a costat Primăria 1,8 milioane de lei, iar inițiativa a fost pe cât de lăudată, pe atât de criticată. Primarul interimar a spus că acest covor de flori va fi demontat marți, iar firele vor fi plantate în scuarurile și parcurile din capitală. Aceasta a mai spus că și anterior erau procurate flori de Primăria Chișinău, „doar că nimeni nu le vedea”. 

-- La rândul său, candidatul PL,  Valeriu Munteanu, a depus o sesizare la Procuratura Anticorupție pe numele Silviei Radu, după ce Ziarul de Gardă a scris că florile din fața Catedralei au fost achiziționate de cei de la „Spații Verzi” fără licitație. Munteanu o acuză de abuz în serviciu și gestionare frauduloasă a banilor publici.

În replică, Silvia Radu a spus că sunt minciuni și manipulări ale celor care timp de zece ani au furat din bugetul municipal.