Fostul președinte al României, președintele de onoare al Partidului Unității Naționale din R. Moldova, Traian Băsescu, susține că nu va candida niciodată la o funcție de deputat în Parlamentul moldav. În ceea ce privește actul său de identitate moldovenesc, zice că nu va „merge la ușa lui Plahotniuc ca să-i ceară cetățenia R.Moldova” și că va lupta pentru ea în instanță, acolo unde are acest drept juridic. 

Politicianul spune că și-a dorit un partid unionist în Moldova prin intermediul căruia să vorbească despre avantajele unirii R. Moldova cu România. Despre aceasta, Băsescu a afirmat, aseară, la TV8.

„Eu vreau să am un partid unionist care să vorbească despre unire. Nu mă interesează carieră politică la Chișinău”, a declarat Traian Băsescu.

Președintele de onoare al PUN spune că nu a venit în Moldova pentru a-și redeschide viața politică.

„Eu nu mai vreau o carieră politică, eu am o datorie morală – cred în România mare”, a afirmat fostul președinte român.

Traian Băsescu spune că vrea să facă din PUN un partid care să convingă.

Referindu-se la alegerile locale noi din municipiul Chișinău, Traian Băsescu spune că i-a propus fostului primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, posibilitatea de a avea un candidat comun, însă nu a primit niciun răspuns. Potrivit lui, încă este posibilă unificarea forțelor unioniste pentru alegerile locale, dacă unul dintre cele două partide unioniste – PUN și Partidul Liberal – va reuși să ajungă cu candidatul său în turul doi.