Liderul PAS Maia Sandu le-a propus candidaţilor la localele din Chişinău să se retragă în favoarea unui candidat comun, transmite IPN, citând recenta emisiune "Important" de la TVC21. Sandu a ţinut să sublinieze că la Primărie "trebuie să ajungă o persoană responsabilă, care nu face parte din clanul oligarhic al lui Plahotniuc şi Dodon".

„Acesta este îndemnul meu pentru toți cei care țin la viitorul pro-european al Republicii Moldova", a declarat sursa citată cu această ocazie.

Președinta PAS consideră că "unitatea poate face diferența" în actualele alegeri locale. În opinia sa, pe marginea programului electoral al candidatului comun pot fi purtate discuții pentru a satisface toate părțile. Politicianul s-a referit la poziția unei formațiuni potrivit căreia, dacă Maia Sandu ar fi candidat, atunci formațiunea n-ar fi înaintat candidatul propriu. „Nu e târziu să se vină cu anumite modificări, dacă e cazul”, a afirmat ca atare Sandu.

sssssssssssssPAS a anunțat că îl va susține pe președintele PPDA Andrei Năstase în alegerile electorale pentru funcția de primar al capitalei.