Candidatul Partidului Unității Naționale la Primăria Chișinău și-a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă programul săi electoral .

Codreanu susține că obiectivele pe care și le-a trasat în programul său sunt o dovadă a faptului că nu vine la primărie doar pentru un an de zile.

„Le promit și îi asigur pe locuitorii orașului că vor avea parte de alocații unice: pensionarii și tinerii din Chișinău. De asemena, voi elabora un plan general de modernizare a Capitalei, voi realiza mai multe înfrățiri cu orașele din România, pentru a avea o colaborare fructuoasă”, a spus Codreanu.

Acesta a subliniat că are experiență de a aduce investiții europene în orașele din România și exact așa va face și la Chișinău.

Voi institui Consiliul civil de experți pe lângă primar, voi atrage investiții de 5 miliarde de euro din și prin intermediul României, voi crea 50 de mii de locuri de muncă pentru chișinăuieni, voi izola termic  toate blocurilor de locuit, voi pleda pentru construcția centurii de ocolire a Chișinăului și nu în ultimul rând voi moderniza Parcul de transport cu autobuze și troleibuze noi.  Îmi mai propun construcția a 20 de parcări subterane și supraterane, restaurarea a câte 5 clădiri istorice anual, plantarea unui milion de arbori, finalizarea gazificării și asigurării cu apă și canalizare a tuturor localităților din municipiul Chișinău. Toate soluțiile din planul de acțiuni pentru modernizarea Chișinăului nu sunt pentru un an de zile, ci cel puțin pentru cinci ani. Îmi propun să fiu un primar de curse lungi”, a punctat Codreanu.

La conferința respectivă a participat și președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, care a anunțat și candidatul PUN-ului la Primăria Bălți.