Maia Sandu e sprijinită la prezidenţiale de generali şi ofiţeri în rezervă şi retragere din corpurile de conducere de la Apărare, Interne şi SIS.

Grupul a lansat o declaraţie în care menţionează că Maia Sandu este percepută ca un promotor real şi eficient al avansării Moldovei spre valorile democratice, spre supremaţia legii şi stârpirea corupţiei, spre asigurarea ordinii şi apropierii de râvnita bunăstare din majoritatea ţărilor europene, transmite IPN.

Generalul Ion Costaş, ex-ministru de Interne şi al Apărării, a menţionat că Republica Moldova trebuie să se apropie de Uniunea Europeană, inclusiv cu ajutorul României. În opinia sa, dacă va fi ales Igor Dodon în calitate de preşedinte, Republica Moldova riscă să-şi schimbe orientarea. 

Fostul ministru de Interne, generalul Victor Catană, a subliniat: candidatul la preşedinţie Igor Dodon este un promotor al ideilor imperialiste ale Federaţiei Ruse, propune fapte concrete, inclusiv federalizarea, care atentează la statalitatea Republicii Moldova. În viziunea sa, Maia Sandu este un simbol al rezistenţei naţionale şi va fi un luptător ferm împotriva corupţiei.

„Statul nostru traversează o perioadă pe cât de dramatică, pe atât de importantă. Candidaţii la preşedinţia statului,  Igor Dodon şi Maia Sandu, pe 13 noiembrie propun alegătorilor două opţiuni pentru soarta Republicii Moldova. Speranţele optimiste ale majorităţii oamenilor sunt legate de Maia Sandu”, a declarat colonelul Andrei Covrig.

Generalii i-au îndemnat pe alegătorii de toate vârstele să se prezinte la13 noiembrie la urnele de vot şi să o susţină pe Maia Sandu, spunând că aceasta reprezintă viitorul Republicii Moldova. Potrivit lor, „angajamentele competitorului socialist sunt lipsite de credibilitate în lupta cu oligarhii”.