Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, ia apărarea Maiei Sandu în cazul transferurilor dubioase de la Ilan Shor. Potrivit lui, aceasta a fost o încercare de discreditare a liderului PAS, cum s-a întâmplat cu el în 2014.

Nu-s adeptul Maiei Sandu, n-am fost și nu voi fi, dar am privit ceea ce s-a întâmplat la Chișinău, cu finanțarea din partea acestui porc, altfel nu pot spune, Ilan Shor... În 2014, Shor mi-a organizat și mie bani veniți în cont, dar noi i-am blocat... Totul a fost făcut de acest vagabond din pantalonii lui Plahotniuc. Cu Maia Sandu suntem concurenți politici, dar porcăriile pe care le face Shor cu Plahotniuc nu-s politică, ci proxenetism. Asemenea situație trebuie contracarată, indiferent împotriva cui este îndreptată”, a spus el în cadrul unei postări video pe Facebook.

Amintim că, ieri, blogger-ul Eugen Luchianiuc a publicat câteva facturi care demonstrează că un angajat de-al lui Ilan Shor a făcut o donație impunătoare partidului condus de Maia Sandu. Candidata la președinție confirmă că tranzacția dubioasă a fost făcută ieri și că a inițiat deja procedura de returnare a banilor.

De precizat este și faptul că primarul de Orhei, Ilan Shor, a spus că a transferat bani pe contul PAS, pentru că cineva din echipa Maiei Sandu i-a cerut ajutorul. Declarația a fost făcută astăzi, pe coridoarele Judecătoriei Buiucani.

Ulterior, secretarul general și trezorier al PAS, Igor Grosu, a declarat că deține probe ce sunt la baza presupunerilor că în spatele acestui transfer ar fi socialistul Dodon.