Socialistul Ion Ceban neagă acuzațiile Partidului Acțiune și Solidaritate precum că s-ar fi văzut acum câteva zile cu Veaceslav Galoi și cu Viorel Melnic.

Contactat de Deschide.MD, consilierul PSRM a declarat că: „este o manipulare ordinară din partea PAS, din partea Maiei Sandu”.

„Nici nu cunosc cine este acest Galoi. Expediați-mi, vă rog, o fotografie măcar să-l văd cum arată. Iar cu Melnic nu ne-am văzut de foarte mult timp. Pe mine mă găsiți la oficiul de partid de la ora 7.00 până la ora 23:00 - 2:00 noaptea, nu în localuri cu Melnic și oarecare Galoi”, a declarat socialistul.  

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, secretarul general și trezorier al PAS, Igor Grosu, a declarat presei că deține probe care sunt la baza presupunerilor că în spatele transferurilor dubioase de ieri ar fi socialistul Dodon. Acesta a negat că cineva de la PAS a cerut bani de la Shor. Grosu a mai spus că „în spatele acestui trasfer stă contracandidatul Igor Dodon, pentru că, acum trei zile, într-un local din proximitatea MAI, a avut loc o întâlnire amicală între Viorel Melnic, cumătrul lui Igor Dodon, Ion Ceban și Galoi Veaceslav”.

Amintim că ieri blogger-ul Eugen Luchianiuc a publicat câteva facturi, care demonstrează că un angajat de-al lui Ilan Shor a făcut o donație impunătoare partidului condus de Maia Sandu. Candidata la președinție confirmă că tranzacția dubioasă a fost făcută ieri și că a inițiat deja procedura de returnare a banilor.

De precizat este și faptul că primarul de Orhei, Ilan Shor, a spus că a transferat bani pe contul PAS pentru că cineva din echipa Maiei Sandu i-a cerut ajutorul. Declarația a fost făcută, astăzi, pe coridoarele Judecătoriei Buiucani.