PLDM, membru al familiei PPE, va susţine candidatura lui Andrei Năstase la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, potrivit unui comunicat recent al formaţiunii.

Decizia Biroului Politic al PLDM este motivată de necesitatea unificării forțelor politice de dreapta ca răspuns la tentativele tot mai vădite din partea Partidului Democrat de acaparare a instituțiilor statului și uzurpare a puterii în Republica Moldova. 

„Facem apel în continuare către toate partidele cu adevărat democratice și proeuropene, să-și unifice forțele în vederea unei riposte colective și organizate împotriva încercării socialiștilor și democraților de a uzurpa puterea în capitală. PLDM speră că rațiunea va învinge calculele înguste ale celor care au un singur scop: menținerea la guvernare”, se mai spune în comunicatul de presă. 

-------------------------Anterior, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat că vor merge cu un candidat comun și anume liderul PPDA, Andrei Năstase. 

Până la ora actuală, în campania electorală au depus actele pentru înregistrare cinci candidați: candidatul partidului Democrația Acasă Vasile Costiuc, candidatul PAS și PPDA Andrei Năstase, Alexandr Roșco, Partidului Politic „Casa Noastră-Moldova", candidatul Partidului Șor, Reghina Apostolova, și candidatul Partidului Liberal Valeriu Munteanu.