Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidartitate susțin că nu au cerut niciodată bani de la Ilan Shor, iar de transferul celor 280 de mii de lei pe contul partidului îl acuză pe contracandidatul Maiei Sandu, Igor Dodon.

În cadrul unei conferințe de presă, secretarul general și trezorier al PAS, Igor Grosu, a declarat că deține probe ce sunt la baza presupunerilor că în spatele acestui transfer ar fi socialistul Dodon.

„PAS a primit donații de la un anume Galoi Veaceslav, cu antecedente penale, care a transferat de patru ori sume de 70 000 de lei. Este vorba de o sumă totală de 280 mii de lei. Este un atac la adresa partidului, pentru că vă dați seama că imediat un blogger a și postat copiile unor facturi; vă dați seama că banca nu i-a transmis imediat blogger-ului facturile. În spatele acestui transfer stă contracandidatul Igor Dodon, pentru că acum trei zile, într-un local -  „Cerbul de aur" se numește și care este în proximitatea MAI - a avut loc o întâlnire amicală între Viorel Melnic, cumătrul lui Igor Dodon, Ion Ceban și Galoi Veaceslav" a declarat Grosu.

Întrebat de presă cum comentează declarația lui Ilan Shor de astăzi, în care primarul de Orhei a declarat că cineva de la PAS i-ar fi cerut să ajute partidul, Grosu a negat cu vehemență această informație.

„Shor și banii curați sunt două teze antitetice. Shor este o piesă pe care o folosește Plahotniuc și Dodon. Acești doi indivizi s-au activizat după dezbaterea de la ProTV, atunci când Maia Sandu a vorbit despre schemele de la importul de carne, dar și altele. Shor nu este un individ credibil și vreau să vă spun că niciun membru PAS nu a cerut bani de la Shor. Sunt acceptate doar contribuțiile oamenilor cinstiți. Noi nu cerem suport de la criminali", a adăugat secretarul General al PAS

Igor Grosu a făcut și un apel către CNA, MAI și SIS să investigheze foarte atent această situație: „Noi o să punem la dispoziție toate datele pe care le avem". Un alt apel a fost făcut către ministrul de Interne, Alexandru Jizdan: „Să-și ia băieții de la investigații de sub ferestrele partidului PAS, pentru că sunt dosare mult mai importante de investigat."

Referitor la astfel de transferuri, aceeași sursă a mai comunicat: „Data viitoare, când vor fi înregistrate astfel de cazuri, vom transfera banii în bugetul de stat, ca aceste persoane să nu folosească acești bani în alte măgării".

Amintim că, ieri, blogger-ul Eugen Luchianiuc a publicat câteva facturi care demonstrează că un angajat de-al lui Ilan Shor a făcut o donație impunătoare partidului condus de Maia Sandu. Candidata la președinție confirmă că tranzacția dubioasă a fost făcută ieri și că a inițiat deja procedura de returnare a banilor.

De precizat este și faptul că primarul de Orhei, Ilan Shor, a spus că a transferat bani pe contul PAS, pentru că cineva din echipa Maiei Sandu i-a cerut ajutorul. Declarația a fost făcută astăzi, pe coridoarele Judecătoriei Buiucani.