Deşi a îndemnat la boicotarea scrutinului prezidențial, liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat - aseară, la emisiunea „Честно говоря" de la Realitatea TV - că Igor Dodon ar fi mai bun pentru funcția de președinte decât Maia Sandu. 

”Este o vorba: fiu de cățea, dar e de-al nostru. Cum n-ar fi Dodon, dar el a crescut în echipa noastră. Îl știu ca un om organizat și disciplinat”, a declarat laconic Vladimir Voronin după ce, preț de o jumătate de oră, a acuzat-o și criticat-o pe Maia Sandu.

Liderul PCRM a sugerat că Maia Sandu este condusă de SUA, că experiența pe care a acumulat-o până acum nu reprezintă ”mari cunoștințe”, că nu este o femeie cu personalitate, că nu are o biografie profesională formată aici, în Moldova, dar și că nu este căsătorită, deși funcția de președinte presupune apariții în cuplu. 

”Cei care o vor vota vor face o greșeală colosală. Ba mai mult, aș zice că asta a va fi o trădare a valorilor familiste”, a conchis liderul comuniștilor.

Mai mult, fostul șef al statului a menționat că Maia Sandu și Iurie Leancă sunt, pentru el, „victimele gripei aviare". „Mi-i jale să mă uit la ei, ce fel de președinți pot să fie", a spus Voronin, menționând, totodată, că a crezut că Andrei Năstase este „mai bărbat, cu mai mult caracter". „Oamenii au stat în corturi, au înghețat, au protestat peste iarnă și, până la urmă, timp de jumătate de zi Năstase a cedat. (Moderator: În numele cui a cedat?) În numele acestei găini", a spus Voronin.

Voronin a recunoscut faptul că mesajul său ar  putea înclina balanța la scrutinul de duminică în favoarea lui Dodon, dar a spus că nu așteaptă mulțumiri de la acesta. Politicianul și-a reiterat afirmația că nu va da mâna cu niciunul dintre cei doi candidați, indiferent cine dintre ei va ajunge președinte.