Scandalurile se țin lanț în această campanie electorală. Bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat aseară câteva facturi, care demonstrează că un angajat de-al lui Ilan Shor a făcut o donație impunătoare partidului condus de Maia Sandu. Candidata la președinție confirmă că tranzacția dubioasă a fost făcută ieri și că a inițiat deja procedura de returnare a banilor. 

Luchianiuc a publicat patru facturi potrivit cărora cetățeanul Veaceslav Galoi (un personaj dubios, potrivit zdg), tot el reprezentant al companiei Dufremol - care aparține lui Ilan Shor - a transferat PAS-lui 300 de mii de lei.

”Mai mult, suma de 300 de mii a fost împărțită în 4, iar cei de la PAS au cerut și celelalte 20 de mii, care nu au mai fost transferate. Adică le-a plăcut cum vin banii... Fără sa verifice de unde și cum. Asa o sa facă și Maia Sandu ca presedinte? O să primească bani și de la ISIS, ca să meargă la cumpărături. Fără sa verifice de unde sunt banii sau din ce bani a zburat de la Doha la Bruxelles și pe urmă la Chișinău?”, a scris Luchianiuc pe blog. 

La rândul său, Maia Sandu, recunoaște autenticitatea facturilor, dar spune că asta este o nouă încercare disperată de discreditare, la fel de murdară ca celelalte mișcări pe care le-au făcut în această campanie.

”Astăzi, pe contul PAS a fost virată o sumă de bani de proveniență neclară, de la o persoană despre care presa de investigație a scris că are probleme de integritate. Ciudat este că unii bloggeri au aflat despre donație înaintea noastră”, a scris ea pe fb.

Maia Sandu a mai spus că, imediat după constatarea provenienței banilor, a inițiat procedura de returnare a sumei primite.

”Nu avem nevoie de bani murdari. Vom cere cercetarea cazului de către poliție și organele de resort. Acțiunea disperată a făptașilor denotă frică și ne arată clar că ei nu au nicio limită de moralitate, corectitudine și legalitate. Ne întrebăm ce alte fapte grave sunt dispuși să facă doar ca să-și salveze pielea”, a punctat liderul PAS.

Publicăm mai jos documentele la care se face referire în acest articol: