Prim-ministrul Pavel Filip consideră că nu este momentul potrivit pentru „festivisme” în contextul aprobării acordului Republicii Moldova cu FMI și mai degrabă acesta ar fi un început pentru reforme profunde în țară.

Într-o postare pe Facebook el scrie că în zilele următoare va comunica „liniile principale” pe care se bazează programul cu FMI.

Salut aprobarea cu unanimitate a acordului cu FMI și le mulțumesc colegilor care au muncit cu profesionalism la îndeplinirea condițiilor premergătoare. Mulțumesc și echipei FMI care a lucrat împreună cu noi, cu o recunoștință specială pentru biroul de la Chisinau. Mă limitez la mulțumiri, nu e momentul pentru festivisme. Aprobarea acordului cu FMI este un moment de start al reformelor profunde, sprijinite de expertiza internațională, un angajament pe care l-am făcut în faţa partenerilor externi şi pe care îl vom respecta. Un alt efect important al faptului că avem program cu FMI, este deblocarea finanțărilor externe și relansarea economică a ţării. Zilele următoare vom comunica liniile principale pe care se bazează programul cu FMI, astfel încât cetățenii sa fie informaţi cât mai corect”, a scris premierul.

Amintim că Fondul Monetar Internațional, la ședința Consiliului de Directori, a aprobat, cu vot unanim, programul cu Moldova pentru o perioadă de 3 ani. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președintele Parlamentului, Andrian Candu.