În presa din România nu a trecut neobservată prezența lui Andrian Candu la ședința solemnă ținută în Parlamentul României pe 27 martie, cu ocazia celebrării Unirii Basarabiei cu România din 1918.

Astfel, La o zi după întoarcerea sa din Bucureşti, Andrian Candu i-a primit  la Parlamentul din Chişinău pe reporterii Libertatea.ro.

Speakerul Legislativului de la Chișinău a precizat care au fost sentimentele pe care le-a avut atunci când a vorbit de la tribuna Parlamentului de la București.

Am fost bine primiți și chiar le mulțumim colegilor de la conducerea celor două Camere ale Parlamentului de la București. Pentru mine a fost o onoare să fiu la tribuna celui mai important for din țară. E o onoare să ții un discurs în fața Parlamentului român”, a spus Andrian Candu.

Am ținut foarte mult să venim cu un mesaj care, chiar dacă atrage elementele istorice și simbolice, vine și cu elemente de realitate de pe ambele maluri ale Prutului”, a mai precizat președintele Parlamentului de la Chișinău.

Am avut discuții pragmatice, am făcut planuri noi cu autoritățile române”, a mai specificat Candu.

ppAmintim că Speakerul Andrian Candu a fost vocea delegației oficiale din R. Moldova prezentă la ședința solemnă a Parlamentului României, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.