Alexandru Fleaș a revenit în funcția de șef al Direcției educație, tineret și sport, fapt ce explică prin concediul medical de care a beneficiat imediat după ce i-a fost aplicată mustrarea aspră. Conform legii, pe durata unor astfel de concedii demisiile nu sunt posibile.

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a informaţiei privind revenirea în funcţie a lui Alexandru Fleaş, Direcţia relaţii publice a Primăriei municipiului Chişinău a venit cu următoarele precizări. 

-    La data de 30 noiembrie 2017, Alexandru Fleaş a fost retras din funcţia de şef interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, funcţie pe care o deţinea începând cu data de 05.04.2017. 
-    Alexandru Fleaş a fost eliberat din funcţia de șef al Direcției educație, tineret și sport din cauza managementului defectuos al sistemului de învățământ din municipiul Chișinău, în special a neregulilor apărute în procesul de alimentație a copiilor în grădiniţe, precum și a neregulilor apărute în sistemul de învățământ de la Liceul Mihai Eminescu, motiv pentru care funcţionarul a fost sancţionat disciplinar, fiindu-i aplicată mustrare aspră. 
-    După eliberarea din funcţia de şef al subdiviziunii, Alexandru Fleaş a revenit în funcţia ocupată anterior, cea de şef-adjunct al Direcţiei generale, conform legii, nefiind posibil de demis din această funcţie. 
-    Ulterior, funcţionarul s-a aflat o perioadă îndelungată în concediu medical, iar de câteva zile a revenit la serviciu, în calitate de şef-adjunct al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport.

Azi-dimineață, consilierul municipal și candidatul la Primăria Chișinău, Ion Ceban, și-a manifestat indignarea pe pagina sa de Facebook în legătură cu revenirea lui Fleaș în funcția de șef adjunct al Direcției educație, tineret și sport. Ceban spune că revenirea lui Fleaș e rezultatul unui „management ineficient”. 

„Management eficient? Dorin a plecat, practica a rămas”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.