Potrivit datelor unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, 49,8% din numărul total de respondenți vor vota pentru Igor Dodon iar pentru candidatul comun, Maia Sandu - 39,7%.

Totodată 5,3 la sută din persoanele chestionate au răspuns că nu se vor prezenta la vot la 5,2 nu au răspuns. 

Din numărul persoanelor decise că vor participa la vot, sondajul arată că 55,6% vor vota pentru Igor Dodon, candidatul PSRM iar pentru candidatul comun, Maia Sandu - 44,4%.

Realizatorii sondajului au întrebat respondenții pentru cine au votat în primul tur, iar răspunsurile au fost aproape de rezultatele obținute de candidați în urma scrutinului. Pentru Igor Dodon susțin că au votat 43,2%, pentru Maia Sandu - 34,4%, Dumitru Ciubașenco - 5,9%, Iurie Leancă - 2,6%, Mihai Ghimpu - 1,1%, iar pentru alți candidați 1,9%. Totodată 8,2% au spus că nu au participat la alegeri, iar 2,7% nu au răspuns.   

Sondajul a fost efectuat în perioada 1- 5 noiembrie 2016, după primul tur al alegerilor prezindețiale și a fost organizat pe un eșantion de 1075 de respondenți din 78 de localități, având o marjă de eroare de +/- 3%.