Deputații liberali vor participa în continuare la ședințele Parlamentului, asta deși, săptămâna trecută, au părăsit sala Legislativului și au spus că nu se întorc până nu se face Unirea.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu a decalrat că „Unirea s-a votat ieri”, cu referire la documentul aprobat de miile de participanți de la Marea Adunare Centenară din centrul Chișinăului și a lăsat de înțeles că liberalii se vor întoarce în ședința Legislativului.

„Eu cred că dumneavoastră ați înțeles că Unirea s-a votat ieri. Eu știam că se va vota Unirea și de aceea am spus acest lucru. Este straniu să spui că nu vii până nu se votează Unirea, dacă se votează Unirea, nu mai ai ce căuta în Parlament, pentru că nu o să mai existe. Unii nu au prins (n.red. ce a vrut să spună Mihai Ghimpu), au prins iepuri. Trebuie să pui capul în mișcare când vorbește Ghimpu”, a declarat președintele PL. 

Amintim că fracțiunea PL-ul a plecat săptămâna trecută din Parlament în semn de protest, spunând că nu mai revine până nu se face Unirea. Cel puțin asta a declarat liderul fracțiunii, Mihai Ghimpu, înainte de a părăsi sala. 

„Având în vedere că domnul Candu de nenumărate ori sfidează dreptul fracțiunii și deputaților PL, în semn de protest părăsim sala de ședință și nu venim până nu se produce Unirea RM cu România”, a răbufnit Ghimpu, părăsind sala.

Deputații Partidului Liberal au părăsit sala plenului Parlamentului după ce Andrian Candu a refuzat să supună votului propunerea liberalilor de a desfășura o ședință specială de Parlament dedicată Unirii.