Deputații Partidului Liberal au ținut o scurtă conferință de presă după ce au părăsit plenul Parlamentului, la care s-a adus în discuție și participarea formațiunii la ședința solemnă a Legislativului de la București, care va avea loc pe 27 martie și va fi dedicată Unirii Basarabiei cu România,

„Ni s-a făcut o invitație de a trimite doi reprezentanți ai Partidului Liberal la ședința solemnă de la București, dar am refuzat-o.”, a precizat Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal.

Liderul liberal și-a explicat refuzul prin faptul că nu poate merge la București alături de delegația Legislativului de la Chișinău, condusă de speakerul Andrian Candu și că evenimentul de la 27 martie trebuia marcat la Chișinău.

„Noi nu putem să mergem alături de cei care au uzurpat puterea ăn stat, aici, la noi, și care nu recunosc istoria. Aici, la noi, s-a făcut istorie și noi ne ducem la București”, a specificat Mihai Ghimpu.

ppAmintim că fracțiunea PL-ul a plecat din Parlament în semn de protest și nu va reveni până nu se face Unirea. Cel puțin asta a declarat liderul fracțiunii, Mihai Ghimpu, înainte de a părăsi sala.

 

ppAmintim că, cu prilejul Anului Centenar, Parlamentul României se va întruni în ședință solemnă pe 27 martie 2018, la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, eveniment la care va participa și o delegație parlamentară din R. Moldova.