Reprezentantul Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, spune că a auzit pentru prima dată că lui Valeriu Munteanu i-ar fi fost propusă funcția de ministru în guvernul Filip remaniat.

Liberalul Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de primar general al capitalei, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că reprezentanții Partidului Democrat (PD) i-ar fi propus funcția de ministru în Guvernul Filip, reformat la finele anului trecut.

Potrivit lui Munteanu, reprezentanții PD l-ar fi îndemnat să rămână să lucreze în calitate de ministru al Mediului după ieșirea PL de la guvernare, pentru ca, ulterior, să preia conducerea Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Îmi spuneau că, uite, ce minister mare îți pregătim. Bineînțeles că eu am refuzat, deoarece sunt un om al echipei”, a declarat Valeriu Munteanu, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la TV 8.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a declarat pentru Deschide.MD că a auzit despre acest lucru pentru prima dată. 

„Eu nu cunosc despre așa ceva. Eu știu că atunci când a fost reformat guvernul se vorbea foarte clar despre un guvern tehnocrat și niciodată nu am auzit numele acestuia”, a declarat Gămurari.