Viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, sosește astăzi la Chișinău pentru efectuarea unei noi runde de consultări interministeriale moldo-ruse la nivel de viceminiştri.

În cadrul vizitei, oficialul rus va fi primit de către prim-ministrul Pavel Filip şi de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi. Tot astăzi Karasin va merge și în vizită la Tiraspol unde se va vedea cu autoritățile separatiste.

Totodată la ora 13:00 Ministrul moldovean de Externe și Integrare Europeană Tudor Ulianovschi, și Viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin vor participa la o conferință de presă.

Amintim că reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 26-28 martie. 

Amintim că Karasin a făcut mai multe declarații care au stârnit indignarea autorităților moldovenești, în special declarații legate de retragerea trupelor ruse din Transnistria. Mai exact Karasin a declarat că Federația Rusă nu-și va retrage trupele de ocupație și munițiile din regiunea separatistă, dar ar putea-o face doar după federalizarea R.Moldova. Vedeți AICI și AICI. 

ssssssssssssssFrattini se va întâlni și cu ambasadorii rezidenți ai formatului de negocieri „5+2”. De când și-a asumat mandatul la începutul anului, Frattini a fost în contact permanent cu părțile și partenerii internaționali implicați în procesul de reglementare. Iar, consilierul reprezentantului special, Alfredo Conte, a fost în Moldova în februarie și a avut o serie de întâlniri pentru a pregăti vizita lui Frattini, se mai spune în comunicat.