Forțele anti-unioniste din R.Moldova continuă campania anti-Unire și de denigrare a României în preajma sărbătorii Centenarului Marii Uniri. Un cititor al DESCHIDE.MD ne-a expediat câteva fotografii cu pliante care conțin mesaje anti-unioniste, ce le-au fost repartizate astăzi locuitorilor din Chișinău. 

 

„Jandarmul român nu va fi la noi stăpân”, scrie cu majuscule pe pliante.

Pe verso sunt prezentate niște „argumente” anti-unire, similare celor din cărțile sovietice de istorie:

„Unirea cu România înseamnă că jandarmii români vor veni aici să fie stăpâni”

„Unirea cu România înseamnă că tu vei rămâne fără țară și neam”

„Unirea cu românia înseamnă că moldovenii vor înceta să existe ca popor independent”


Acestea dar și alte încă vreo 15 falsuri imprimate pe pliantele respective sunt repartizate cetățenilor R. Moldova. De altfel, acestea sunt mesajele resuscitate de fiecare dată de președintele Igor Dodon de la tribună, prin intermediul paginii sale de Facebook sau prin alte căi.

De remarcat este faptul că design-ul pliantelor anti-unioniste este similar cu cel al pliantului Pro-Unire distribuite cu ceva timp în urmă de către Partidul Unității Naționale, astfel încât mesajul antiunionist pare mai degrabă un trolling decât o atitudine demnă de o acțiune care poate fi luată în serios..

sssssssssssssÎn contextul în care în această lună românii de pe ambele maluri ale Prutului vor sărbători Centenrul Marii Uniri, Dodon a lansat recent o campanie „națională” anti-Unire. Președintele a găsit de cuviință să instaleze panouri stradale și să își pună semnătura sub textul „Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor! Igor Dodon”.

Tot Dodon a anunţat recent crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".

Amintim că în campania electorală a alegerilor parlamentare din 2014, forțele anti-românești au lipit pe piloni și garduri afișe cu același mesaj. Vedeți mai