Un dialog mai puțin obișnuit a avut loc în această după amiază în Parlament între vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă și președintele PCRM, Vladimir Voronin. Inițial, cei doi s-au ironizat, după care gluma s-a îngroșat.

Voronin a ținut să vorbească despre cum a ajuns Iurie Leancă în funcția pe care o deține astăzi: „Eu vreau să vă spun stimați colegi deputați că acest cadou care se numește Iurie Leancă ni l-a făcut Lucinschi Petru și Diacov Dumitru, cu mulți ani în urmă și acum noi toți stăm și ascultăm demagogia aceasta”. 

Leancă i-a răspuns ironic, mulțumindu-i lui Voronin că a rămas la ședința Parlamentului până după-amiază. 

„În primul rând, domnule Voronin, vă mulțumesc că din respect pentru mine ați rămas și în ședința de după amiază a plenului. Apreciez acest lucru. În al doilea rând am aflat astăzi cine sunt părinții mei spirituali. Domnule Diacov, iată, cumva ne-a înrudit dânsul și, apropo,am tot respectul pentru domnul Diacov”, a răspuns vicepremeirul pentru Reintegrare. 

După ce Iurie Leancă a răspuns la mai multe întrebări adresate de liderul comuniștilor, Voronin s-a înfuriat și a exclamat: „Ceea ce ai spus matale sunt doar minciuni. Nu ați făcut dumneavoastră regimul liberalizat de schimb, noi l-am făcut”. 

La un moment dat, Leancă a încercat să intervină iar Voronin a exclamat supărat: „Так что спокойно”, (n. red., trad., rus., „așa că liniștiți-vă”), eu v-am ascultat tovarășe „pod-polcovnic” (n.red. locotenent-colonel).”

Pe un ton mai serios, Iurie Leancă a replicat: „Consider că, din păcate, dumneavoastră încercați ca dintr-o dezbatere serioasă despre perspectiva acestei țări să faceți un balagan, un circ, printr-un limbaj care, din păcate, afectează foarte puternic cetățenii R. Moldova”.

----------------------- Discuțiile au avut loc în timpul rundei de întrebări - răspunsuri când se dezbătea moțiunea simplă de demitere a viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, din cauza relației strânse a acestuia cu România.