Dodon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă în fel și chip să transmită societății că - în zilele în care basarabenii vor sărbători Centenarul Marii Uniri - sunt posibile destabilizări.

„În asemenea circumstanțe, de pericol iminent pentru țară și populație, declar că voi răspunde pozitiv miilor de solicitări de mobilizare a cetăţenilor și dacă situatia va iesi de sub control pe 25-27 martie, eu, ca șef de stat, voi forma un Front National, pentru a oferi o platformă de rezistență tuturor cetățenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii și care vor sa păstreze statalitatea și identitatea moldovenească”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Dodon anunță „autoritățile locale și străine, implicate în procesele anticonstituționale și antistatale că acțiunile lor vor avea efect de bumerang”.

„În ultimă instanță vor întări identitatea moldovenească, numai că, concomitent, ar putea genera reacții foarte negative față de puterea centrală din Chișinău și față de exponenții imperialismului și ai politicii revanșarde din statul vecin”, mai povestește Dodon.

Președintele susţine că că primește "zilnic" mesaje de la oameni din teritoriu care sunt revoltați de acțiunile unioniștilor și sunt gata să sară în apărarea statalității R. Moldova.

ssssssssssssssssRecent, şeful statului a anunțat că va face un demers la Organizaţia Naţiunilor Unite şi Consiliul Europei ca acestea să-şi definească atitudinea faţă de ceea ce preşedintele moldovean consideră că ar fi „acţiuni de lichidare a statalităţii Republicii Moldova, întreprinse de România".

Amintim că la 25 martie, în capitala Republicii Moldova va avea loc cea mai mare manifestație de la independența statului încoace, prin care basarabenii vor sărbători Centenarul Marii Uniri și își vor reconfirma dorința nestrămutată de revenire la patria-Mamă.