Partidul Democrat a demarat un proiect care se numește „Arena Chișinău”. Acesta presupune construcția unei arene multifuncționale cu o capacitate de 3000 și 5000 de locuri unde vor putea fi susținute concerte, conferințe, diferite evenimente sociale, culturale sau sportive.

Anunțul a fost făcut de președintele PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal al democraților, iar președintele Parlamentului Andrian Candu a prezentat proiectul acestei arene. 

„Cu regret, în 26 de ani de independență a R. Moldova nu am avut posibilitatea să aducem un proiect care să dezvolte cultura și sportul. Proiectul în sine este un parteneriat public și privat, de aceea este nevoie de timp pentru a demara tenderul internațional”, a declarat Candu. 

Șeful Legislativului a adăugat că „Arena Chișinău” va avea în jur de 3000 și 5000 de locuri de asemenea aproximativ 800 și 1200 de locuri de parcare. Arena ar putea fi construită într-un an de zile prin intermediul unui parteneriat public-privat, costul ar putea ajunge între 30 și 50 de milioane de euro. 

„Costurile statului vor fi minime. Ne dorim ca să vină un investitor străin și să construiască într-un an de zile această arenă”, a adăugat Candu, precizând că această clădire ar putea fi construită în zona de nord a Capitalei la ieșirea din Chișinău spre Orhei. 

Președintele Parlamentului a adăugat că în Bugetul pentru anul 2018, au fost prevăzuți aproximativ 100 mln lei pentru construcția acestei arene. Mai departe urmează să fie găsit un investitor care să contribuie cu o parte din bani, iar statul, cu o altă parte, pentru construcția acestei săli polivalente.