Un grup de primari din raioanele de sud ale Republicii Moldova și un grup de membri ai Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova susţin candidatura Maiei Sandu în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie. În cadrul unor conferințe de presă, aceștea au îndemntat cetățenii să o susțină pe Maia Sandu, „deoarece doar un preşedinte ca ea va reuşi să lanseze procesul de stârpire a corupţiei şi de scoatere a ţării din captivitate”.

Dintre cei doi candidaţi, Maia Sandu şi Igor Dodon, trebuie să-l alegem în calitate de preşedinte pe acel ce e mai aproape de popor, de doleanţele legitime ale lui, pe cel mai integru, mai capabil să facă schimbări în folosul tuturor cetăţenilor, să scoată ţara din captivitatea oligarhismului cuibărit şi nedorit de cetăţenii chinuiţi şi umiliţi”, a declarat preşedintele Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă.

La rândul său, în cadrul unei alte conferințe de presă, primarii au emis o declaraţie, menţionând că sunt datori să apare comunităţile lor de „un candidat mincinos, cum este candidatul PSRM, Igor Dodon”. În declaraţie se mai spune că Igor Dodon este persona non grata în comunele Abaclia, Sadaclia şi în oraşul Cimişlia, pe care le reprezintă aceşti primari.

Facem apel către colegii noştri primari din toată republica – protejaţi-vă alegătorii de un mincinos, de Igor Dodon, candidatul oligarhului Plahotniuc şi al sistemului corupt din Republica Moldova. Doar protejând oamenii de un mincinos, le oferim şansa să aleagă un preşedinte integru, un preşedinte pentru popor”, se spune în declaraţia primarilor.

Primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, a declarat că sistemul corupt din Republica Moldova trebuie demontat, iar prima piesă care trebuie schimbată este preşedintele.

Avem nevoie de un om devotat naţiunii, care să fie instruit suficient, să aibă caracter, să aibă abilităţile necesare pentru a conduce ţara. În viziunea mea, Maia Sandu este cel mai puternic politician pe care l-am avut de când am pornit pe calea independenţei, consecvent, tânăr, pregătit bine. Are calităţile lui Grigore Vieru, iată întotdeauna compar firea aceasta firavă cu Grigore Vieru, care a fost de neînvins”, a declarat edilul.