Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis ca pentru alegerile locale din Capitală și municipiul Bălți să fie cheltuiți aproximativ 23 milioane lei.

Președintele CEC, Alina Rusu a motivat cifra mai mare decât cea pentru organizarea referendumului anti-Chirtoacă prin faptul că ar putea fi organizat și cel de-al doilea tur al alegerilor locale în capitală.  

Decizia instituției a venit după ce Comisia a decis astăzi ca alegerile locale în muncipiul Bălți și Chișinău să aibă loc pe 20 mai 2018 după ce instituția a luat act de demisia primarului Dorin Chirtoacă și Renato Usatîi. 

------------------------------------ La 20 mai 2018 au loc alegeri locale noi ale primarilor în cinci localități din țară. În ședința de astăzi, CEC urmează să aprobe programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a scrutinelor în acest sens.

Potrivit legii, în cazul demisiei primarului, data alegerilor noi se stabileşte de către Comisia Electorală Centrală în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării demisiei, cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua alegerilor, cu condiția că alegerile noi vor avea loc concomitent cu alte alegeri locale noi deja stabilite, de cel mult 2 ori pe an, primăvara şi toamna.