Creșterea de la zi la zi a curentului unionist l-a făcut pe Igor Dodon să treacă la măsuri de „combatere”, luate „la nivel național”.

Astfel, președintele a găsit de cuviință să își pună semnătura pe panouri publicitare unde scrie că „Unionismul trece, patria rămâne. Moldova are viitor! Igor Dodon”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă să se convingă că mișcarea unionistă ia amploare doar datorită faptului că suntem în Anul Centenarului.

„În acest an este ceasul de vîrf al unioniștilor. Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraționale și întunecate emoții și pasiuni. Au devenit foarte perfizi și agresivi și, din păcate, multă lume a căzut pradă acesti isterii. Și multe autorități din statul vecin și-au arătat adevărata față și intenție”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon a reiterat că „Unirea niciodată nu se va produce”, iar majoritatea cetățenilor Republicii Moldova „condamnă ferm acțiunile unioniste”.

Pentru ca acțiunile sale să fie cât mai clare, Dodon a încheiat postarea de pe FB cu versuri care aparțin celui mai mare poet român, Mihai Eminescu: „ce e val ca valul trece”, a scris președintele, sugerând apropierea dintre versuri și mesajul de pe panoul anti-unionist.

Doar că, aceeași poezie, Glossă, mai precizează că:

„Viitorul și trecutul 
Sunt a filei două fețe, 
Vede-n capăt începutul 
Cine știe sa le-nvețe”