Alexandru Tănase reacționează la „pretinsa” discuție telefonică cu Veaceslav Platon, care a apărut în spațiul public. Ministrul Justiției spune că se cunoaște cu Platon încă de pe vremea când erau deputați în Parlament.

Cei care mă cunosc, știu bine că eu răspund la apelurile telefonice ale cunoscuților, oricine ar fi aceștia. Dl Platon este unul din ei. Nu pot fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări deoarece discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță. În realitate, conținutul discuției, în partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant, de cât însăși faptul existenței discuției în sine”, scrie Alexandru Tănase.

Ministru consideră că publicarea unor interceptări ilegale este la fel de imorala ca și interceptarea propriu zisă. Acesta este motivul pentru care a boicotat personal toate știrile cu interceptări, audio sau video.

„Instituțiile media de bună credință care diseminează interceptări telefonice ilegale, trebuie să accepte că adevăratul beneficiar al unor asemenea sifonări nu este cititorul lor, ci persoana/persoanele care interceptează ilegal și pe care mai apoi le sifonează în spațiul public. Nu vreau să utilizez termenul de "useful idiots", dar practica arată că de cele mai dese ori, in spatele unor asemenea sifonări sunt interese în egală măsură de mârșave și meschine”, mai scrie Tănase. 

O convorbire la telefon, care a avut loc în anul 2015, între omul de afaceri Veaceslav Platon și pe atunci președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, făcută publică la un post privat de televiziune afiliat Partidului Platforma Demnitate și Adevăr(PPDA), dezvăluie cine a beneficiat și a intermediat jaful bancar. 

Veaceslav Platon a spus în cadrul convorbirii cu Alexandru Tănase că fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei a participat la furtul miliardului. Veaceslav Platon spune că are dovezi concrete. De asemenea, omul de afaceri spune că nimeni nu caută banii furați. „După ce vor veni procurori normali și vor vedea ce au făcut acești băieți, se vor apuca de cap. Pentru că ei nu au făcut nimic", a spus Veaceslav Platon. Omul de afaceri spune că a vândut acțiunile Victoriabank pe față lui Ilan Șor, dar beneficiarul era Vladimir Plahotniuc. În opinia lui, ceea ce s-a întâmplat în bănci nu putea avea loc fără implicarea politicienilor. „Desigur, Ilan are o mare parte de vină pentru că el a început. Politicienii s-au conectat deja la sfârșit și au încheiat situația. Dar gaura cea mai mare, desigur, a fost făcută de Ilan. Cu certitudine", a declarat Veaceslav Platon.