Liderul PL, Mihai Ghimpu spune că nu este dezamăgit de rezultatul de sub 2% obținut în scrutinul din 30 octombrie. Șeful liberalilor spune că prim-vicepreședintele PL, Anatol Șalaru ar fi obținut mai puține voturi decât Ana Guțu dacă ar fi candidat. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

„Dacă în locul meu ar fi candidat Anatol Șalaru ar fi obținut mai puține voturi decât a luat Ana Guțu. Domnul Șalaru nu a figurat nici într-un sondaj de opinie care a apărut înaintea alegerilor", a spus Mihai Ghimpu.

Președintele liberalilor s-a arătat nemulțumit și de faptul că Anatol Șalaru nu s-a implicat în campania pentru prezidențiale.

„El nu vorbește de Unire, el vorbește doar de NATO, dar noi de NATO am vorbit acum patru ani, gata, e expirat subiectul. Dumnealui nu s-a implicat în campanie și nu puneți totul pe seama îndemnului prim-ministrului de a nu se implica în campanie. Atunci când ești prim-vicepreședintele partidului nu trebuie să aștepți invitație", a mai adăugat Ghimpu.

Întrebat dacă rezultatul mic pe care l-a obținut la alegeri, nu este un motiv pentru ca să-și dea demisia din fruntea PL, Ghimpu a răspuns: Eu nu sunt Maia Sandu sau Igor Dodon să nu am ajuns în turul II amăgind oamenii că le dau pensii și salarii mai mari, sau că voi lupta cu corupția. Cum să lupți cu corupția când ești susținută de aceia care au furat BEM: Țopii, Filat, Greceanîi... Eu sunt din alt aluat. E greu, dar cariera mea politică este spre apus și eu nu vreau să rămân cu gândul că n-am făcut ceea ce trebuia să fac.

Ghimpu a spus că nu a auzit nici despre vocile din PL care se arată nemulțumite de prestația lui. ”Marți am avut ședință și nu am observat ca cineva să spună un cuvânt”.

Totodată, președintele PL a spus că nu este interesat foarte mult dacă partidul său va intra sau nu în următorul Parlament, iar cel mai important este faptul că luptă pentru unirea Republicii Moldova cu România.

„Pe mine nu mă interesează dacă nu intru în Parlament. Eu nu sunt omul care vrea să se vadă toată ziua la televizor. Eu am venit să lupt pentru cauză, pentru oameni nu pentru ca să am mandat. Eu am fost în opoziție sau mai bine zis în afara Parlamentului din 1998 până în 2009 și n-am murit după cum vedeți. Și nici acum nu mă zbat, să umblu ca să amăgesc lumea, să promit limbă moldovenească, macaroane, cartofi, morcov, castraveți pentru a obține votul. Eu am o cauză și lupt pentru ea”, susține liderul PL.

Amintim că în turul I al alegerilor prezidențiale, Mihai Ghimpu a adunat 1,8% dintre voturi, fiind ales de peste 25 de mii de alegători.