Igor Dodon i-a cerut astăzi în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) ca raportul Kroll – 2 să fie prezentat CSS-ului.

„Astăzi, în ședința CSS, am discutat despre raportul Kroll-2 și tot ce ține de furtul miliardului din sistemul bancar. Decizia și recomandarea a fost ca acest raport să fie examinat în cadrul ședinței CSS”, a spus Dodon.

Potrivit lui Dodon, guvernatorul BNM Sergiu Cioclea, prezent la ședință, i-a spus președintelui că raportul nu poate fi prezentat.

ssssssssssssÎn cadrul aceleiași ședințe Dodon a anunțat că va cere Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei să-şi definească atitudinea faţă de ceea ce preşedintele moldovean consideră că ar fi „acţiuni de lichidare a statalităţii Republicii Moldova, întreprinse de România".

De asemenea Dodon și-a exprimat regretul că reprezentanții Guvernul și Parlamentului nu s-au prezentat la ședința CSS-ului. Totodată, şeful statului a cerut ca reprezentanții SIS să dea explicații de ce nu s-au prezentat la ședința de astăzi a CSS.