Membrii Parlamentului și Guvernului, care fac parte din Consiliul Suprem de Securitate, cu excepția bșacanului Găgăuziei Irinei Vlah și a guvernatorului Băncii Naționale Sergiu Cioclea, au boicotat ședința de astăzi a CSS.

Reprezentanții Guvernului și Parlamentului, care trebuiau să se prezinte la ședința CSS-ului, sunt: premierul Pavel Filip, președintele Parlamentului Andrian Candu, ministrul Apărării Eugen Sturza, ministrul de Interne Alexandru Jizdan, reprezentanții SIS și președintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică Roman Boțan.

În pofida faptului că aceștia nu l-au onorat pe Dodon cu prezența, ședința CSS are loc, deoarece președintele a extins componența, lichidând astfel problema lipsei de cvorum.

Pe agendă figurează mai multe subiecte, printre care „raportul Kroll-2”, semnarea declarațiilor de unire cu România de către mai multe localități din țară, proiectul Strategiei Naționale de Apărare, inclusiv ultimele declarații ale ministrului Apărării Eugen Sturza cu privire la intenția și necesitatea procurării armelor letale.