Primarul interimar Silvia Radu îi pune într-o oală pe toți politicienii care s-au expus asupra alegerilor locale la Chișinău și îi sfătuie să țină primăria Capitalei cât mai departe de politică.

Declarația afost făcută de Radu pe pagina sa de Facebook, ca urmare a mai multor solicitări din partea presei de a comenta candidatura lui Andrei Năstase, apoi declarațiile de astăzi ale lui Vlad Plahotniuc și alte declarații ale unor politicieni în legătură cu alegerile locale anticipate în Chișinău.

„Mesajul meu pentru TOȚI politicienii, indiferent că se numesc Vlad Plahotniuc, Maia Sandu, Andrei Năstase, Ion Ceban, Dorin Chirtoacă sau alții, este unul singur: Luați-vă de mână, toți sunteți o apă și-un pământ, lăsați în pace măcar Chișinăul, lăsați măcar capitala să fie, în țara asta, a cetățenilor. Luați-vă Parlamentul în toamnă, dar lăsați luptele politice  pentru Primăria Chișinău. Politizarea este cea care a făcut din Primăria Capitalei cea mai coruptă instituție în ultimii ani, politizarea este cea care ne-a distrus orașul în care trăim. Lăsați să candideze oameni cu viziune la funcția de primar, cu experiență în management sau administrație. Nu folosiți aceste alegeri locale anticipate pentru a vă instala din nou partidele în Primăria Chișinău și a vă folosi de ea!", scrie primarul interimar. 

În continuare edilul interimar spune că acesta este comentariul său la toată bătălia stupidă care a început pentru alegerile locale anticipate, care nici măcar nu au fost declarate oficial, iar politicienii se întrec deja în candidaturi: „Eu am agenda mea de lucru în Primărie și pe asta mă concentrez primordial, în timp ce politicienii își au agenda lor”.

--------------------------- Amintim că PD nu va înainta un candidat pentru Primăria Chișinău. Formațiunea va susține candidatul comun al partidelor proeuropene. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat. El spune că alegerile pentru Primăria Chișinău sunt un test pentru alegerile parlamentare, de aceea este nevoie de un front comun pe dreapta.

PDM pledează pentru un candidat UNIC, pro-european, victorios, care să depășească în scor socialiștii încă din primul tur. Candidatul unic trebuie sa fie identificat de partidele proeuropene, iar democrații vor susține acea candidatura comună, fără a pretinde să propună un propriu candidat.

Ulterior, atât PAS cât și PPDA au declarat că nu vor merge la negocieri cu PD în vederea identificării unui candidat comun pentru că declarația de astăzi nu este una cinstită și are menirea de a ajuta candidatul PSRM în alegerile locale de la primăria Capitalei.