Partidul Democrat urmărește, de fapt, să-l facă câștigător la Primăria Chișinău pe Ion Ceban sau pe oricine va fi candidatul PSRM. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PAS Igor Grosu, care a comentat pentru DESCHIDE.MD anunțul PDM, potrivit căruia formaţiunea nu va avea un candidat la alegerile locale din Chișinău și va susține ca atare candidatul dreptei.

„PD, respectând tradiția de a susține candidatul socialiștilor, vor, și de această dată, să îl facă câștigător pe Ceban sau pe oricine va fi candidatul PSRM la primărie. Declarațiile lor sunt mincinoase, fapt demonstrat în campania prezidențială, când au vrut să ponegrească candidatul Maia Sandu prin susținerea lor toxică, în realitate susținându-l pe Dodon cu toată mașinăria lor administrativă și mediatică. Candidatul unic pe care îl va susține în realitate PD la primărie va fi candidatul socialiștilor”, a spus Grosu.

Acesta a adăugat că „PAS nu negociază cu PD nici pe acest subiect, nici pe altele, poziție exprimată de nenumărate ori și cu diverse ocazii. Decizia de a nu purta negocieri și a coopera cu PD și PSRM, vinovați de dezastrul din țară, a fost adoptată de Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate din 10 septembrie 2017.”

sssssssssssssAmintim că PD nu va înainta un candidat pentru Primăria Chișinău. Formațiunea va susține candidatul comun al partidelor pro-europene. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat. El spune că alegerile pentru Primăria Chișinău sunt un test pentru alegerile parlamentare, de aceea este nevoie de un front comun pe dreapta.

PDM pledează pentru un candidat UNIC, pro-european, victorios, care să depășească în scor socialiștii încă din primul tur. Candidatul unic trebuie sa fie identificat de partidele proeuropene, iar democrații vor susține acea candidatura comună, fără a pretinde să propună un propriu candidat.

„Pentru asta e nevoie suportul PAS, PL, PPDA și PPEM. Suntem gata să-i susținem și pe cei mai aprigi critici ai noștri. Dacă acest candidat va avea susținerea tuturor acestor partide și dacă acest candidat va învinge socialiștii”, a declarat Plahotniuc.