Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) susține că nu va accepta la niciun fel de negocieri cu Partidul Democrat (PD) pentru a identifica un candidat comun pentru alegerile locale la Primăria Capitalei. Mai mult decât atât, PPDA califică anunțul PDM ca o fumigenă și susține că, în realitate, PD va sprijini candidatul socialiștilor la alegerile locale.

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat pentru Deschide.MD că acest anunț al PD, privind susținerea unui candidat comun al partidelor de dreapta, nu este nimic altceva decât încă un măr otrăvit, așa cum s-a întâmplat în alegerile prezidențiale din 2016. 

„Este o perdea de fum pentru a crea neînțelegeri între partidele de dreapta, un măr otrăvit, așa cum a fost la alegerile prezidențiale, când PD și-a retras candidatul, pe Marian Lupu, și declarat că susține candidatul comun pe Maia Sandu. Pe urmă am văzut cum au fost aduse persoane din regiunea transnistreană, ca să voteze pentru socialiști, cum primarii erau îndemnați să voteze pentru socialiști. Astfel se dorește ca să fie curățat drumul PSRM în campania electorală”, a declarat Slusari. 

Acesta a mai adăugat că PPDA nu renunță, merge pe drumul pe care l-a început cu candidatul său și nicidecum nu va purcede la negocieri cu Partidul Democrat.

„Nu vom discuta niciodată cu guvernarea mafiotă sau Plahotniuc, care conduce această guvernare. Știind că persoana care va fi înaintată în calitate de candidat la Primăria Chișinău nu ar avea nicio șansă, se vrea zânzanie pe eșchierul de centru-dreapta, pentru că unele partide vor începe să vorbească: negociem sau nu negociem, în așa fel, PSRM va avea o cale curată și va merge înainte la alegerile locale pentru primăria Capitalei”, a adăugat Slusari.

-------------------------------- Amintim că PD nu va înainta un candidat pentru Primăria Chișinău. Formațiunea va susține candidatul comun al partidelor proeuropene. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat. El spune că alegerile pentru Primăria Chișinău sunt un test pentru alegerile parlamentare, de aceea este nevoie de un front comun pe dreapta.

PDM pledează pentru un candidat UNIC, pro-european, victorios, care să depășească în scor socialiștii încă din primul tur. Candidatul unic trebuie sa fie identificat de partidele proeuropene, iar democrații vor susține acea candidatura comună, fără a pretinde să propună un propriu candidat.

„Pentru asta e nevoie suportul PAS, PL, PPDA și PPEM. Suntem gata să-i susținem și pe cei mai aprigi critici ai noștri. Dacă acest candidat va avea susținerea tuturor acestor partide și dacă acest candidat va câștiga socialiștii”, a declarat Plahotniuc.

--------------------------- De precizat este și faptul că Partidul Politic Platforma și Adevăr a anunțat ieri că Andrei Năstase este candidatul la alegerile locale pentru capitală. Reprezentanții PPDA au venit și cu un îndemn pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, ca acesta să sprijine candidatul înaintat de ei. Îndemnul este și pentru alte partide politice din opoziție.