Partidul Politic Platforma și Adevăr a anunțat că Andrei Năstase este candidatul la alegerile locale pentru capitală. Anunțul a fost făcut acum câteva minute, în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentanții PPDA au venit și cu un îndemn pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, ca acesta să sprijine candidatul înaintat de ei. Îndemnul este și pentru alte partide politice din opoziție.

„Este ziua în care emoțiile mele au atins apogeul. Vreau să le mulțumesc colegilor mei că au susținut ideea de a veni cu un candidat propriu la alegerile municipiului Chișinău”, a declarat Năstase. 

„Am discutat câteva zile în urmă cu doamna Sandu - dar și cu reprezentanții PAS - și am cerut, în sprijinul reciprocității, să sprijine candidatul PPDA la alegerile locale. Cei de la PAS vor răspunde cât mai curând la oferta noastră”, a adăugat liderul PPDA. 

Amintim că la şedinţa de sâmbătă a Consiliului politic al formaţiunii unde s-a decis asupra candidatului la alegerile locale de la primăria Capitalei uşa a fost închisă pentru ziarişti. Deși, inițial, s-a anunţat că evenimentul va fi unul public. După întrunire, preşedintele DA, Andrei Năstase, a făcut selfie cu jurnaliştii.

------------------------ Tot atunci preşedintele Organizaţiei de tineret a PPDA, Dinu Plângău, a declarat: „S-a luat o decizie că hotărârea finală va fi anunțată luni. Vă invit luni la o conferință de presă, în care o să aflați ce s-a discutat. Este o ședință de lucru a partidului, nu e nimic deosebit".

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni TV, că formațiunea politică pe care o conduce va avea un candidat la alegerile locale anticipate din municipiul Chișinău.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a emis săptămâna trecută un comunicat în care spune că examinează demersurile depuse privind demisia lui Renato Usatîi și Dorin Chirtoacă și menționează, de asemenea, că nu a fost stabilită încă data pentru organizarea alegerilor locale noi în municipiile Bălți și Chișinău.

CEC-ul susține că pentru cele două scrutine nu au fost planificate surse financiare în bugetul de stat. Instituția face actualmente o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizare acestora, după care va lua decizia privind alegerile locale noi în cadrul unei ședințe publice.

Anterior, secretarii consiliilor municipale respective au comunicat Comisiei Electorale Centrale faptul că primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, și-au dat demisia.