Ex-candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova din partea „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco, îndeamnă cetățenii să nu voteze „răul absolut” - Maia Sandu, și să-l susțină în turul II pe liderul socialiștilor, Igor Dodon. Asta după ce, tot el, acum trei zile spunea că liderul PSRM ar fi omul lui Vlad Plahotniuc.

El a scris într-o postare pe Facebook că alegerea unui președinte de dreapta ar însemna „continuarea parcursului destructiv, care are loc în ultimii șapte ani”.

În primul tur am fost concurenți, ceea ce determina poziția noastră. După 30 octombrie situația s-a schimbat. Astăzi, unica decizie politică posibilă și corectă este susținerea lui Igor Dodon în turul II... Maia Sandu reprezintă răul absolut. Ea reprezintă puterile care pe parcursul ultimelor ani distrugeau Moldova, și în cazul victoriei la alegeri, vor continua mai departe. Discuțiile despre integrarea europeană „corectă” și „greșită” - o absurditate. Tot ce se întâmplă în Moldova în ultimii 7 ani și este integrare europeană. O altă „integrare europeană cu sau fără Maia Sandu nu poate fi”, a scris Ciubașenco.

Amintim că astăzi Renato Usatîi a publicat pe canalul său de pe YouTube un anunț, în care îndeamnă susținătorii săi să-l voteze pe Igor Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale, din 13 noiembrie.

Acum 8 luni, după ce Curtea Constituțională a reintrodus alegerea Președintelui prin vot direct, în cadrul unei emisiuni Renato Usatîi a declarat că „această operațiune”, și anume păstrarea cerinței pentru candidații la Prezidențiale de a avea minimum 40 de ani, a fost pusă la cale de Dodon și Plahotniuc.

Dodon a participat la acest complot. Dodon și Plahotniuc înțelegeau perfect cine va învinge. Dovada acestui fapt - rezultatele alegerilor locale din 2015... Plahotniuc vrea să-și deschidă o portiță la Moscova. Dodon președinte - o posibilitate pentru Plahotniuc de a veni la Moscova și a spune: cu alegerile parlamentare anticipate nu s-a primit, dar iată că un pro-rus a ajuns președintele țării... Faptul că Dodon este omul lui Plahotniuc, eu știam de mult timp, dar încercam să-l scot de sub această infuență”, a spus el atunci.

După anunțarea rezultatelor preliminare al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie, Igor Dodon a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că dacă candidatul PN, Dumitru Ciubașenco, s-ar fi retras în primul tur, atunci Dodon ar fi obținut peste 50%. În replică, Ciubașenco a scris pe Facebook că alegerile au fost fraudate în favoarea lui Dodon, care a decis să meargă împreună cu Plahotniuc.