După ce a depus jurământul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, fostul președinte al României, Traian Băsescu a declarat că va merge la vot în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale numai dacă va reuși să obțină toate documentele necesare.

Întrebat de presă dacă va vota în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Băsescu a declarat că deocamdată nu poate răspunde: „Deocamdată nu pot, pentru că jurământul este ultimul document dintr-un dosar. Dar rămâne să vedem dacă primesc actele necesare până duminică”. 

Fostul preșdinte a mai spus că va face tot ce este legal pentru a obține toate actele necesare. La fel Băsescu a fost întrebat dacă în cazul în care ar putea să voteze, pentru cine și-ar da acest vot, fostul președinte a evitat să de-a un răspuns concret, motivând că nu vrea să facă „nimic care să semene a propagandă electorală pe teritoriul ambasadei Republicii Moldova la București”: „ce fac, fac după ce părăsesc teritoriul ambasadei”.

Amintim că Traian Băsescu, a declarat luni, la B1 Tv, că va vota cu Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, adăugând că, pe „calcul", aceasta va fi următorul președinte al moldovenilor. Despre rezultatul celui de-al doilea tur al prezidențialelor din Republica Moldova, Băsescu a arătat că, „pe calcul”, Maia Sandu va fi viitorul președinte cu 53%.