După cum anunțase cu multă emfază la sfîrșitul lunii ianuarie, Igor Dodon a reușit să pună piciorul și într-o țară din Vestul Europei. Și nu oriunde, ci în Germania, acolo unde, spera președintele, urma să o întâlnească pe Angela Merkel. În cele din urmă, Dodon s-a întâlnit cu niște anonimi, confirmat și de comunicatul oficial al președinției, unde nu sunt precizate numele și funcția celor care au stat totuși la discuții cu șeful statului.

pp

Avântul din ianuarie, etalat prezidențial la postul RTVi din Rusia s-a transformat într-o mult prea discretă plecare la Berlin, acolo unde Dodon nu a fost așteptat de nimeni aflat la rangul său, așa cum, în orice colț de lume, se face între diplomați și oameni de stat care se respectă și sunt respectați.

Într-un comunicat plasat pe pagina oficială a președinției R. Moldova, se arată că Dodon s-a întâlnit cu niște enigmatici, „reprezentanți ai Cancelarului Federal al Germaniei, ai Ministerului de Externe și cu deputați din Bundestagul german”.

Aceasta înseamnă că Dodon a întâlnit totuși niște nemți la Berlin, doar că, din motive doar de el știute, comunicatorul președinției nu a specificat niciun nume, limitându-se în a generaliza cu instituțiile în care aceștia activează.

ppAmintim că încă de ieri, portalul Deschide.MD a anticipat eșecul prezidențial, precizând că nimeni din eșaloanele superioare sau medii ale politicii din Germania nu va avea dorință să se întâlnească cu Igor Dodon, lucru confirmat de comunicatul președinției, unde se mai menționează că „mâine, șeful statului va avea întrevederi cu reprezentanți ai oficiului Președintelui Germaniei și ai societății civile”, fără ca, din nou, să menționeze niciun nume sau funcție ale celor care vor avea onoarea să dea mâna cu președintele R. Moldova.