Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi își îndeamnă membrii de partid și susținătorii să-l voteze în turul II din 13 noiembrie pe Igor Dodon. Declarația a fost postată pe canalul său de pe YouTube.

La ziua de astăzi situația este una foarte complicată, sunt opinii diferite. Cetățenii din nou sunt împărțiți în „drepți” și „stângi”, cei cu Vestul și Estul. Astăzi nu o pot susține pe Maia Sandu, pentru că ea este un proiect al Washingtonului, și anume al acelor americani, care îl acoperă pe Plahotniuc. Valorile pentru care luptă Maia Sandu nu pot fi acceptate de mine, înafară de una - lupta cu regimul lui Plahotniuc și organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat el.

Usatîi a amintit că mai multe luni în urmă el a avut o înțelegere cu Igor Dodon, potrivit căreia candidatul de stânga care va accede în turul II, va fi susținut și de alți reprezentanți al eșichierului.

Astăzi Dodon este unicul candidat de centru-stânga în turul II. Un candidat, care promite anumite lucruri, inclusiv dizolvarea Parlamentului, iar la ultima sa conferință de presă a anunțat că Plahotniuc va părăsi țara. Din punct de vedere politic pot susține doar un candidat de centru-stânga, pe Dodon. M-am ținut de cuvânt, îndemn toți susținătorii să-l voteze pe Igor Dodon. Rămâne ca Dodon să îndeplinească ceea ce a promis. Viața va arăta, cine și al cui este”, a declarat primarul de Bălți.

Amintim că acum 8 luni, după ce Curtea Constituțională a reintrodus alegerea Președintelui prin vot direct, în cadrul unei emisiuni Renato Usatîi a declarat că „această operațiune”, și anume păstrarea cerinței pentru candidații la Prezidențiale de a avea minim 40 de ani, a fost pusă la cale de Dodon și Plahotniuc.

Dodon a participat la acest complot. Dodon și Plahotniuc înțelegeau perfect cine va învinge. Dovada acestui fapt - rezultatele alegerilor locale din 2015... Plahotniuc vrea să-și deschidă o portiță la Moscova. Dodon președinte - o posibilitate pentru Plahotniuc de a veni la Moscova și a spune: cu alegerile parlamentare anticipate nu s-a primit, dar iată că un pro-rus a ajuns președintele țării... Faptul că Dodon este omul lui Plahotniuc, eu știam de mult timp, dar încercam să-l scot de sub această infuență”, a spus el atunci.

După anunțarea rezultatelor preliminare al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie, Igor Dodon a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că dacă candidatul PN, Dumitru Ciubașenco, s-ar fi retras în primul tur, atunci Dodon ar fi obținut peste 50%. Ca urmare, Ciubașenco a scris pe Facebook că alegerile au fost fraudate în favoarea lui Dodon, care a decis să meargă împreună cu Plahotniuc.