Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de susţinere a Maiei Sandu. Liberalul îndeamnă toți membrii și simpatizanții PL să voteze acest candidat și avertizează despre pericolul venirii la putere a socialistului Igor Dodon, care ar putea arunca Moldova sub influenţa Federaţiei Ruse.

„Primul tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova a trecut şi, chiar dacă pentru PL rezultatele nu au fost cele aşteptate, lupta merge mai departe. Astăzi bătălia pentru valorile democraţiei europene, pentru un stat de drept în slujba oamenilor şi nu al oligarhiei sunt reprezentate de Maia Sandu.

Ca ministru al Apărării vă pot spune că venirea lui Igor Dodon la putere va transforma Republica Moldova într-un pion în mâna Rusiei şi îl va folosi pentru a lovi atât în Ucraina cât şi în România. Venirea lui Igor Dodon la putere înseamnă nu doar reorientarea strategică a Republicii Moldova, dar şi perpetuarea statului nefuncţional. Sunt ministru în actualul guvern şi ştiu că nu toate lucrurile sunt cum ar trebui şi că este loc de mai bine. Un preşedinte dedicat reformelor instituţionale, profunde este ceea ce are astăzi nevoie Republica Moldova.

În acest context fac apel la toţi membrii Partidului Liberal, la simpatizanţii noştri şi la toţi cetăţenii Republicii Moldova să iasă la vot pe data de 13 noiembrie şi să-i acorde votul Maiei Sandu. Orice absenţă de la vot este un vot dat lui Igor Dodon. Eu voi vota pe data de 13 noiembrie pentru Maia Sandu", a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Vom aminti că până la aceată oră foștii candidați la președinție - Iurie Leancă, Mihai Ghimpu, Valeriu Ghilețchi și Marian Lupu - au îndemnat alegătorii lor să voteze pentru Maia Sandu. La rândul său, candidatul PSRM, Igor Dodon, a obținut promisiunea de a fi susținut de către simpatizanții PN.

La fel vom preciza că determinativul ”shogun” i-a fost atribuit lui Anatol Șalaru de către partenerii americani.