Autoritățile separatiste de la Tiraspol au fost vizitate astăzi pe rând de către ambasadorii Federației Ruse și SUA în Republica Moldova, Farit Muhametșin și respectiv James Pettit.

Potrivit novostipmr.com, James Pettit a vorbit cu liderul grupării secesioniste Vadim Krasnoselski despre implementarea protocoalelor semnate cu Chișinăul, precum și despre reluarea negocierilor, în special a celor în formatul „5+2”.

Krasnoselski a subliniat că așteaptă cât mai curând ca partea moldovenească să implementeze protocoalele privind legătura telefonică și apostilarea diplomelor eliberate de universitatea „Taras Șevcenko” din Tiraspol. Acesta i-a enumerat lui Pettit și alte probleme la care vrea un compromis cu Chișinăul. Este vorba de domeniul bancar și deblocarea stației feroviare „Slobotca”.

Așa cum am menționat, tot astăzi, la Tiraspol a întreprins o vizită și ambasadorul rus Farit Muhametșin. Acesta a discutat cu așa-numitele autorități despre pregătirea pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, care se vor desfășura și în Republica Moldova.

În Transnistria vor fi deschise 24 de secții de vot în acest sens, iar buletinele de vot vor ajunge în R.Moldova până la sfârșitul acestei săptămâni.