PD a cerut biroului său teritorial din Briceni să-l exludă din partid pe consilierul Iurie Groza care, zilele trecute, a urcat în stare de ebrietate la volan și a accidentat un copil de șapte ani. Ulterior băiatul a decedat în drum spre spital din cauza rănilor primite în urma accidentului.

Anunțul a făcut de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal după ședința partidului. 

„Astăzi am pus în discuție și cazul regretabil în care a fost implicat un coleg de-al nostru, consilierul PDM Iurie Groza la Briceni. Declar că Partidul Democrat condamnă cu fermitate astfel de comportament atât înainte de accident, atunci când domnul Iurie Groza s-a urcat la volan în stare de ebrietate, cât și după accident când a fugit de la locul accidentului. Noi nu vom tolera niciodată astfel de comportament iresponsabil și laș din partea nimănui. Din acest motiv am solicitat, împreună cu colegii de la biroul teritorial Briceni, să demareze toate procedurile statutare, ca să-l elibereze pe domnul Groza din rândurile Partidului Democrat. În același timp, oamenii legii trebuie să ducă ancheta până la capăt pentru a lua o decizie corectă”, a declarat Vlad Plahotniuc.

-------------------- Un copil de șapte ani, accidentat de un șofer beat, a decedat în drum spre spital. S-a întâmplat duminică seara, sub privirile mamei copilului, pe un drum din satul Corjeuți, raionul Briceni.

Ulterior în presă a apărut informația că șoferul, de 32 de ani, originar din comuna Corjeuți, este un consilier local din partea Partidului Democrat: Iurie Groza.