Deputatul Cornel Dudnic a fost avertizat că în cadrul PDM nu sunt acceptate declarații virulente și i s-a cerut să evite pe viitor astfel de abordări. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc la briefingul săpămâna al PDM.

"Partidul Democrat nu obișnuiește să cenzureze membrii săi pentru opiniile pro sau contra unor subiecte, fiecare are dreptul la opinia lui personală. Totodată, Partidul Democrat nu acceptă instigarea la violență, mai ales declarații care implică, chiar și la nivel ipotetic, folosirea forței sau a armelor", a menţionat Vlad Plahotniuc.

--Duminică, în satul Tomai din autonomia găgăuză s-a desfășurat așa-numitul consiliu extins al tuturor autorităților găgăuze împotriva Unirii cu România și, în special, contra activității unioniste a ex-președintelui României, Traian Băsescu.

Adunarea găgăuzilor s-a încheiat cu adoptarea unei rezoluții anti-Unire, care urmează a fi înaintată Parlamentului Republicii Moldova, Federației Ruse, Turciei, Bruxelles-ului, OSCE-ului și ONU. La eveniment s-a prezentat și deputatul PDM, Corneliu Dudnic care a ținut un discurs anti-românesc.

„Dacă va fi Unirea, eu primul o să pun mâna pe armă și o să apăr Găgăuzia", a spus Dudnic.