Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, va întreprinde astăzi o vizită în Republica Moldova. Printre întrevederi sunt programate întâlniri cu omologul său Pavel Filip, speakerul Andrian Candu și va participa la ceremonia de inaugurare a Asociației Investitorilor Români din Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă al guvernului este menționat că la ora 10.00 este programată întrevederea bilaterală a premierilor Pavel Filip şi Vasilica-Viorica Dăncilă. La ora 10.30 – Fotografie de protocol comună a celor doi prim-miniştri, urmată de ședința în format extins a delegațiilor Republicii Moldova și României. Ora 11.40 – Declarații de presă ale prim-miniștrilor Pavel Filip şi Vasilica-Viorica Dăncilă. Ora 12.15 – Întrevederea premierului Vasilica-Viorica Dăncilă şi a Preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu. Ora 16.20 – Cei doi premieri vor participa la ceremonia de inaugurare a Asociației Investitorilor Români din Republica Moldova. Ora 18.00 – Premierii Pavel Filip și Vasilica-Viorica Dăncilă vor avea o întrevedere cu reprezentanții Euroregiunii Siret-Prut.

------------------------ Amintim că la sfârșitul lunii ianuarie, premierul Pavel Filip a transmis-Vioricăi Dăncilă, noul prim-ministru din România, invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada apropiată, pentru a purta discuții privind dezvoltarea dialogului politic și a cooperării multidimensionale dintre cele două state. Invitația lui Pavel Filip a venit odată cu felicitarea adresată noului premier al României, cu prilejul învestirii în funcție.