Pe 2 martie 2018, Chișinăul va găzdui Conferința interparlamentară "Republica Moldova, Georgia și Ucraina: Parteneriatul estic și provocările actuale de securitate".

Potrivit ukrinform.net, președintele Parlamentului R. Moldova, Andrian Candu, a anunțat că la conferință se va discuta despre acțiunile comune de combatere a provocărilor de securitate regională, despre modalitățile de abordare a problemelor din domeniul apărării și infrastructurii energetice și despre aprofundarea proceselor de integrare europeană.

„În primul rând, vom discuta situația actuală din regiune, vom prezenta modalități de rezolvare a problemelor existente pentru continuarea sincronizării acțiunilor statelor din regiune, în special între Moldova, Georgia și Ucraina, pentru a face față provocărilor de securitate regională. Vom discuta, de asemenea, problemele de apărare, implementarea proiectelor legate de dezvoltarea infrastructurii energetice, implementarea reformelor și aprofundarea proceselor de integrare europeană a țărilor noastre ", a spus Andrian Candu.

În cadrul conferinței, reprezentanții Moldovei, Ucrainei și Georgiei vor semna declarația comună privind securitatea regională și perspectivele de integrare europeană a celor trei țări.