Grupul de inițiativă privind desfășurarea referendumului republican legislativ privind anularea votului mixt a depus astăzi actele de înregistrare.

Într-un comunicat al CEC este menționat că în conformitate cu prevederile Codului electoral, în termen de 15 zile de la depunerea actelor, CEC va adopta o hotărâre cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă sau refuzul acestuia.

„Noi ne-am propus să anulam sistemul electoral mixt prin referendum legislativ și vom face tot ce este necesar în acest sens”, a declarat Ștefan Gligor, președintele grupului de inițiativ.

Grupul de inițiativă pentru inițierea referendumului legislativ privind adoptarea Legii cu privire la sistemul electoral al Republicii Moldova a fost constituit pe 11 februarie 2018 curent, în cadrul unei adunări în care au participat 822 de persoane dintre care 791 și-au manifestat dorința de a fi membri ai grupului de inițiativă.

------------------------ Aceasta este a doua încercare a grupului de inițiativă, după ce anterior Comisia Electorală Centrală a respins cererea de înregistrare a grupului pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind anularea sistemului de vot mixt. Pentru respingerea iniţiativei au votat şase membri ai comisiei, iar împotrivă s-au expus doi membri.