Vlah acuză structurile Partidului Democrat de subminarea adunării anti-Unire din Găgăuzia

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah acuză structurile Partidului Democrat și în special pe deputatul democrat Nicolai Dudoglu de pregătire a unor provocări cu scopul de a deturna ședința consiliului extins al Găgăuziei pentru apărarea statalității Republicii Moldova.
Anunțul a fost făcut de către bașcanul Irina Vlah în cadrul unui briefing de presă.
Aceasta ar fi constatat că anumite forțe politice din Găgăuzia „au rămas nemulțumite” de convocarea acestui consiliu.
„Pe teritoriul autonomiei sunt forțe care sunt interesate de a pune la cale provocări la acest consiliu extins. Toate aceste acțiuni distructive sunt conduse de către deputatul parlamentului de la Partidul Democrat, domnul Dudoglu”, a spus Vlah.
Vlah a precizat că circa 150 de susținători a lui Nicolai Dudoglu intenționează să ocupe toate locurile în sala unde urmează să aibă loc cosiliul cu scopul de a „deturna” ședința.
„Noi nu înțelegem de ce locuitorul Găgăziei domnul Dudoglu în loc să ne susțină protestul împotriva acțiunilor anti-statale, este de partea forțelor care nu susțin autonomia găgăuză”, a subliniat Vlah.
Ținem să amintim recent bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a anunțat că convoacă pe data de 24 februarie curent o adunare extinsă cu reprezentanții autorităților locale și regionale din autonomie, pe subiectul dezvoltării curentului unionist în R.Moldova și implicării lui Traian Băsescu în acest sens.
ssssssssssssssssAmintim că tendințele separatiste în UTA Găgăuzia devin tot mai evidente odată cu întărirea cursului Republicii Moldova spre România și UE. Bașcanul Irina Vlah, împreună cu separatiștii de la mișcarea Gagauz Halkî se revoltă și condamnă aproape fiecare acțiune a autorităților centrale. Aceștia s-au revoltat când Rogozin a fost declarat persona-non grata, când au fost expulzați cei cinci diplomați ruși, când a fost adoptată legea anti-propagandă (amenințând că în Găgăuzia nu va fi respectată). De asemenea, Vlah şi Halkî protestează împotriva introducerii în Constituţie a menţiunii exprese privind aspiraţiile de integrare europeană și, mai, nou amenință cu desprinderea Autonomiei de R. Moldova după ce mai multe localități au semnat Declarații de Unire cu România.