Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a scăpat de moțiunea simplă de cenzură după nici-un deputat nu a votat pentru acest exercițiu.

Amintim că deputații socialiști au părăsit astăzi ședința Parlamentului exact în momentul în care urma să fie supusă votului moțiunea de cenzură împotriva ministrului economiei Chiril Gaburici, înaintată, tot de PSRM.

Nu se știe care este motivul pentru care socialiștii au ieșit din sală, cert este faptul că aceștia au rămas indignați că nu li s-a mai oferit posibilitatea de a lua cuvânt de la tribuna centrală a Parlamentului după ce speakerul Andrian Candu a avut o luare de cuvânt. 

Moțiunea simplă împotriva lui Chiril Gaburici a fost depusă acum o săptămână. Deputații socialiști așteaptă de la ministrul Economiei și Infrastructurii un raport privind dezvoltarea mediului de afaceri, starea întreprinderilor de stat și crearea noilor locuri de muncă. În ultimii doi ani, socialiștii au depus 13 moțiuni împotriva membrilor guvernului condus de Pavel Filip. În iulie 2017, PSRM a vrut să inițieze o moțiune de cenzură împotriva executivului, însă, documentul nu a întrunit numărul necesar de voturi.