Partidele de centru-dreapta trebuie să meargă separat în alegerile primarului de Chişinău, consideră primarul demisionar Dorin Chirtoacă. El a precizat că formarea de blocuri şi sprijinirea unui candidat comun urmează să aibă loc în cel de-al doilea tur de scrutin.

Declarația a fost făcută de Chirtoacă în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la PROTV. 

„Dacă este să mergem la un candidat comun aceste lucruri trebuie să se întâmple de o manieră firească, fără mâini frânte. Dacă nu se va reuși de o manieră firească este tradiția pe care am avut-o în Chișinău din totdeauna: În turul întâi participă toți cei care doresc iar în cel de-al doilea tur clar că avem un candidat de stânga și unul de dreapta. Respectiv, în al doilea tur șansa a fost și va fi întotdeauna pentru candidatul de centru-dreapta și acela va deveni candidatul comun. Din momentul în care avem o victorie la Chișinău și la Bălți împotriva acestui regim, se va reuși și la alegerile Parlamentare să învingem acest regim”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă mai spune că această formulă a fost aplicată în Capitală de-a rândul mai multor ani: 

„Decât să avem în turul întâi o bulibășeală, o ciorovoială aiurea între candidați, mai bine fiecare să aibă posibilitatea să se prezinte și respectiv în turul doi evident va fi cel mai bun. Socialiștii oricum nu are nicio șansă, iar Partidul Democrat va sprijini...”.

---------------Dorin Chirtoacă și-a dat demisia în semn de protest din funcția de Primar al Capitalei la mijlocul lunii februarie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui Chirtoacă, alegerile anticipate ar urma să aibă loc în luna mai.