Igor Dodon susține că drept urmare a ultimilor evenimente politice este probabil că în Republica Moldova vom avem alegeri parlamentare anticipate. Declarațiile au fost făcute astăzi în timpul lansării oficiale a lucrărilor de reconstrucție a președinției, eveniment la care a participat ex-ambasadorul turc în Republica Moldova, Hulusi Kılıç.

„Eu speram foarte mult că primul decret pe care îl voi semna în această clădire va fi cel de dizolvare a parlamentului și de stabilire a noii zile a următoarelor alegeri. Dar după ultimile evenimente politice este probabil să avem alegeri parlamentare aniticipate, astfel nu voi reuși să semnez decretul de dizolvare a parlamentului și-l voi semna în alt oficiu”, a spus Dodon.

Dodon a spus că lucrările de reparație a președinției se vor finaliza în luna august. Atunci acesta intenționează să-l invite oficial pe președintele Turciei Erdogan pentru a inaugura clădirea.

De asemenea amintim că lucrările vor fi efectuate de către firma Sonbay Group și vor costa, conform datelor de pe site-ul firmei, 7.18 milioane de euro. Vedeți AICI cum va arăta în interior președinția renovată.