Eurodeputatul Siegfried Mureșan, susține că creșterea exporturilor de mărfuri destinate țărilor din UE demonstrează că adevărații prieteni ai Republicii Moldova sunt în Vest, nu în Est și că prosperitatea vine din relația cu Uniunea Europeană.

Într-un comunicat de presă, oficialul UE spune că: „Republica Moldova a exportat, anul trecut, valoric de peste 3 ori mai mult în statele din Uniunea Europeană (UE) decât în cele din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Astfel, exporturile de mărfuri destinate țărilor din UE au însumat circa 1,41 miliarde de euro, în creștere cu 19,9% față de anul 2016, și au reprezentat 65,8% din totalul exporturilor, potrivit datelor Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova”

Mureșan mai spune că aceasta este o dovadă clară că Uniunea Europeană (UE) este principalul partener comercial al Republicii Moldova și că prosperitatea pentru cetățenii Republicii Moldova vine dinspre Uniunea Europeană, lucru dovedit și de faptul că cei mai mari cinci investitori străini din Republica Moldova anul trecut au fost exclusiv state membre UE, inclusiv România.

„Toate acestea arată, din nou, că adevărații prieteni ai Republicii Moldova sunt în Vest, nu în Est și că prosperitatea vine din relația cu Uniunea Europeană. De aceea politicienii de la Chișinău trebuie să depună mai multe eforturi pentru implementarea reformelor agreate în cadrul Acordului de asociere cu UE. Guvernul Republicii Moldova are obligația să asigure un cadru fiscal stabil și predictibil, să dezvolte infrastructura, mai ales că 85% din totalul exporturilor au fost făcute pe cale rutieră, și să investească în educație, acestea sunt principalele domenii de care depinde dezvoltarea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă. Numai așa bunăstarea va fi resimțită și în viața de zi cu zi a cetățenilor”, conchide eurodeputatul.